Cel mai mare magazin online de pescuit din Romania - peste 20.000 de articole in portofoliu
cauta
Cautare Avansata | Cautari frecvente: cralusso, slider, feeder, oscilanta, sensas, vobler.
[ Val.:  Ron ] [ Cant.: 0 produse ]
ACASA Pescuit Stationar O partida de pescuit pe carpodrom

O partida de pescuit pe carpodrom tipareste
O partida de pescuit pe carpodrom
Inevitabil apare intrebarea: ce inseamna carpodrom?
Carpodromul este un lac cu dimensiuni variabile ce are ca specie de peste predominanta crapul.
Majoritatea pescarilor traiesc cu impresia ca pe aceste lacuri pescuitul e o joaca si ca juvelnicele bine garnisite cu peste sunt la ordinea zilei. Fals. Pe astfel de lacuri exista zile in care traim cu impresia ca pestele a disparut la fel ca dinozaurii odinioara. In astfel de zile cuvantul de ordine este finetea si eleganta prezentarii monturii si implicit a momelii.
Intr-o astfel de zi am avut onoarea sa pescuiesc, alaturi de colegul meu Dumi, pe unul din carpodromurile renumite din imprejurimile Giurgiului, mai exact pe acumularea Cercani.
Partida de pescuit sa desfasurat pe durata a trei ore, timp in care si eu si colegul meu am pescuit la Sheffield dar in stiluri diferite, haideti sa vedem ce si cum am facut.
 
Echipament

Dumi:
- lanseta: Cormoran Maxim Match Master de 3.90 m, putere de aruncare 5-30 gr - este o lanseta cu actiune progresiva cu o rezerva de putere remarcabila pe segmentul al doilea si al treilea ce permite driluri chiar si cu pesti de talie mai mare.
- mulineta: Corcast Super Match 8PiF - o mulineta ce are toate atributele necesare unui pescuit la Sheffield, tambur cu diametru mare pentru desfasurarea firului in conditii optime si pentru o recuperare rapida a firului (aproximativ 90 de cm pe tur de manivela), doi tamburi de rezerva din aluminiu, frana micrometrica ce lucreaza extraordinar.
- fir: Feeder Mono 0.16 - un fir cu elongatie foarte mica si scufundator ideal pentru pescuitul la Sheffield .
- pluta: Dino Master 6 grame cu lesturi detasabile, folosita in varianta fixa datorita adancimii mici de 80 cm.
 
 
Adi (autorul articolului):
- lanseta: Energoteam Carp Match de 3.90 m - are caracteristici similare cu Maxim Match Master, doar ca, din punctul meu vedere e ceva mai rigida. Ceea ce mi se pare cu adevarat extraordinar la aceasta lanseta este manerul ergonomic, aplatizat in zona cotului, oferind foarte mult comfort si siguranta in drill.
- mulineta: Shimano Exage 3000 MHSRA - este una dintre mulinetele cu cel mai bun raport calitate\pret de piata. O mulineta special conceputa pentru pescuitul la Sheffield.
- fir: Sensas Feeling Anglaise 0.14 - un fir scufundator special conceput pentru pescuitul in acest stil.
- pluta: Sensas Thomas 4+2 grame tot cu lesturi detasabile si tot in varianta fixa.
 
Amandoi am mai folosit minciogul cu coada lunga (3 metri) ce faciliteaza scoaterea pestilor din apa, prastie pentru nadit, spray degresant pentru fir, de real ajutor in scufundarea firului, marker pentru fir pentru a avea in permanenta un reper de distanta si nu in ultimul rand degorjorul, un instrument cu ajutorul caruia extragem carligul din gura pestilor fara sa-i ranim.
  
Am specificat in inceputul articolului ca am pescuit in stiluri diferite. In primul rand felul in care am nadit a fost diferit. In timp ce colegul meu a ales groundbait-ul, adica un mix de nade format din un pachet de 1 kilogram Benzar Mix miere, un pachet de un kilogram Sensas 3000 Carpes et Gros Poissons, aditv praf Carpix (aproximativ 100 gr.), la care a mai adaugat o mana buna de viermi si una de boabe de porumb din conserva, eu am ales sa nadesc exclusiv cu boabe de porumb aditivate cu Aromix Carpes si date cu prastia undeva la 15 metri de mal.
Se pare ca varianta aleasa de mine a fost mai buna din moment ce la 5-6 minute dupa nadire am luat primul peste in timp ce pe vadul facut de Dumi pestii au intrat dupa aproximativ 30 de minute.
Clar fiind faptul ca pestele nu era in pofte datorita caldurii insuportabile eu am ales dupa 10 minute de pescuit sa schimb radical linia, inlocuind forfacul de 0.13 cu unul de 0.11, grupand plumbajul principal format din alice sub pluta, mai ramanand astfel doar o alica de 0.3 grame pe substrat si schimband carligul de 10 cu unul de 12.  

Din acel moment lucrurile s-au schimbat radical, aveam trasatura la fiecare lansare a liniei in vad, iar partida de pescuit a devenit un regal la sfarsitul caruia am putut numara peste 20 de ciortani ce s-au intors in apa mai bine hraniti si fara un solz atins.
Cu aceasta ocazie am dovedit, daca mai era cazul, ca nadirea adecvata locului respectiv si finetea liniei de pescuit sunt cheia succesului in pescuitul stationar.

Pana data viitoare, cand vom aborda un stil de pescuit, va urez fire intinse si plute cat mai scufundate!

Adi Turcu

 Vezi toate ghidurile

 
Prima data la Fisela? Ai nevoie de ajutor? Suna la 0766 335 111 sau 0766 335 222.

 
Recipient Dipuire Cu Croseta Inclusa - Dip Stick Recipient... Pret: 7.00 RON

Pescuit la crap | Pescuit la rapitor | Pescuit stationar | Camping | Barci | Bagajerie

Cum cumpar? | Privacy Policy | Protectia consumatorului | Formular de retur | Formular de schimb
Copyright © 2005-2016 Fisela Impex SRL. Toate drepturile rezervate. Solutie Hermes by DWD & Underclick

Fisela foloseste serviciile Ezilla - v1.2